Sárkány DSE

Aranytíz Központ
Budapest, 1051 Arany János u. 10.
19-28. August 2016
 

 

 

 

 


Organizing comittee

 eng ger esp  - eng

III. Sárkány - Aranytíz Nemzetközi Mesterverseny

A verseny célja:

Lehetőséget adni fiatal játékosoknak arra, hogy összemérjék erejüket tapasztalt nagymesterekkel és nemzetközi mesterekkel GM- és IM-normákért a Budapesti Sakkszövetség (BSSZ) és a Sárkány DSE közös rendezésű versenyén. Minden csoport győztese lehetőséget kap arra, hogy (bizonyos feltételek teljesülése esetén) 2013-ban egy csoporttal feljebb játsszon.

A verseny időpontja: 2012. augusztus 18-26.
A verseny helyszíne: Aranytíz Központ, 1051 Arany János u. 10.
A verseny védnökei: Rogán Antal parlamenti képviselő, V. kerület Belváros polgármestere
Révész Máriusz parlamenti képviselő, a BSSZ elnöke
A verseny rendezői: Budapesti Sakkszövetség
IO Nádasi Balázs, a Sárkány Diáksport Egyesület elnöke
Aranytíz Művelődési Központ
A verseny bírói: IA IM Fehér Gyula, NA FM Bernei András
A verseny résztvevői: Három nagymester és hét nemzetközi ill. FIDE-mester a nagymestercsoportban. Három nemzetközi mester és hét FIDE-mester illetve mesterjelölt a mestercsoportban. A II. Budapest Openre bárki benevezhet, annak külön versenykiírás készül.
Lebonyolítás: A nagymester- és mestercsoportokban 9 fordulós körmérkőzés. A játékosok sorszámhúzás után a párosítási táblázat alapján játszanak egymással. A nyílt versenyen 9 fordulós svájci rendszer.
Időkontroll: 120’/40 lépés + 30’ rájátszás, lépésenkénti 30” bónuszidővel.
A fordulók rendje: Aug. 18. szombattól 26. vasárnapig. Minden forduló 15 órakor kezdődik, kivéve az utolsót, ami 10 órakor.
Nevezés, megnyitó: Aug. 17. péntek, 16 órától a verseny helyszínén.
Holtversenyek eldöntése: A mestercsoportokban 1. Berger-Sonneborn, 2. egymás elleni. A nyílt csoportban 1. Buchholz, 2. progresszív, 3. egymás elleni.
Jelentkezés és online nevezés: A mestercsoportokban az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. címre kell írni a meghívással illetve annak elfogadásával kapcsolatban. A nemzetközi mesteri csoportban 2200, a nagymestercsoportban 2400 élő kell a részvételhez. A II. Budapest Openre online kell nevezni a www.sarkanydse.hu oldalon. Mindkét versenyre a nevezési díj a játékos értékszámának függvénye.
Egyéb: Óvni a verseny helyszínén lehet 5 000 forint egyidejű befizetése mellett, melyet megalapozott óvás esetén visszatérítünk. A szervezők fenntartják a jogot a versenykiírás megváltoztatására. A verseny ideje alatt ifjúsági rapidversenyt, villámversenyt, szimultánt és bemutatókat is rendezünk. Szállást igény szerint tudunk közeli szállodában, kollégiumban és magánszállásokon biztosítani.

 

 

Minden játékosnak jó versenyzést és kellemes időtöltést kívánunk!

 

A kiírás letöltése
Powered by Joomla!®. Designed by: professional joomla themes top female actors Valid XHTML and CSS.